V Liptove očakávajú zvýšený záujem turistov

19.07.2013 Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš (TASR) – Tatranské hory privítali minulý rok podľa riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) REGION LIPTOV Dariny Bartkovej bezmála 650.000 návštevníkov a v tamojších aquaparkoch sa okúpal necelý milión letných dovolenkárov. Podobný výsledok očakáva aj počas tohtoročného leta.

Zvýšený záujem turistov sa predpokladá najmä v Liptove. “Stále viac turistov si uvedomuje, že desiatky kilometrov atraktívnych trás na pešiu turistiku sú aj v Nízkych Tatrách a nemusí to byť práve hrebeňová túra z Chopka na Ďumbier. Tento región je bohatý na vyhliadkové vrchy, malebné doliny i prekrásne sedlá, ktoré rozhodne stojí za to preskúmať,” uviedla Bartková.
“Tatry sú ideálnou alternatívou zahraničnej dovolenky. Pri nižších nákladoch ju turisti môžu aktívne tráviť pri vode alebo v našich horách poznávaním regiónu a tradičnej kuchyne. Každý rok zároveň pribúda veľa nových atrakcií, ďalšie kilometre cyklotrás a zaujímavé podujatia,”konštatoval predseda predstavenstva OOCR Región Vysoké Tatry Ján Mokoš.
Tatry aj Liptov sa podľa riaditeľky OOCR Región Vysoké Tatry Lenky Maťašovskej za posledné roky výrazne zmenili. “Znakom toho je rastúca návštevnosť. Môžu za to investície do infraštruktúry dovolenkových rezortov aj lepšia kvalita služieb. Prázdniny nemusia byť len o slanej vode v prímorských letoviskách, naše Tatry ponúkajú tiež more, a to more zážitkov,” povedala Maťašovská.
Riaditeľka OOCR REGION LIPTOV doplnila, že slovenské more nájdu aj návštevníci Tatier. “V Bešeňovej majú pravé morské vlny, v Tatralandii slanú morskú vodu, v Lúčkach zasa jedinú liečivú a v Poprade sa pýšia ocenením najekologickejší rezort. Všetky zariadenia majú spoločné množstvo atrakcií a sprievodných podujatí po celé leto. Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR podporí rôzne projekty cestovného ruchu dotáciami vo výške takmer 3,4 milióna eur. Injekcia od štátu prispeje k ďalšiemu skvalitňovaniu služieb a realizácií zaujímavých projektov cestovného ruchu pre domácich aj zahraničných turistov,” podotkla Bartková.
 

Vyberte región